Mozilla geeft meer details over Firefox Mobile

Mozilla is al een tijdje bezig met een mobiele versie van Firefox en hoewel de release nog niet in zicht is komen we wel steeds dichterbij. Nu heeft het bedrijf een nieuw filmpje met nieuwe details vrijgegeven en het officiële embleem van de nieuwe browser bekend gemaakt.

Niet zo lang geleden bevestigde Mozilla dat Firefox Mobile, ook wel bekend als Fennec, naast Windows Mobile ook naar Android zal komen. Hiermee liet het bedrijf nog een keertje zien dat ze erg serieus zijn over hun nieuwe mobiele browser en hoewel een release nog niet in zicht is, heeft Mozilla wel weer wat nieuwe details over de mobiele versie van de populaire browser vrijgegeven. Het begon al met de bekendmaking van een design-wedstrijd voor het officiële embleem van Fennec dat op verschillende manieren geuit zal worden. Zo zal het logo op T-shirts verschijnen en als avatar gebruikt worden op social-networking sites. De winnaar is Yaroslaff Chekunov uit Rusland met zijn ontwerp genaamd Pocketfox, die je hiernaast kan zien.

Een andere noviteit rond Fennec is een nieuw filmpje waarin verschillende werknemers van Mozilla de unieke functies van de browser laten zien. Zo zien we bijvoorbeeld de bediening met verschillende gebaren die we al kenden, maar ook nieuwe dingen zoals synchronisatie met de desktop-versie van Firefox. Zo zal het mogelijk zijn om je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden enzovoort te synchroniseren tussen je mobiel, laptop en PC. Ook de locatie-functie was nog niet eerder gezien en houdt in dat Firefox je locatie met websites kan delen, waardoor die sites je extra goed kunnen helpen met vinden wat je zoekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een web-based routeplanner die direct je beginlocatie weet.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Dominick Viëtor
0 Responses