Google wil Android-applicaties op de SD-kaart opslaanEen nadeel van het Android-besturingssysteem is dat de gedownloade applicaties per se op het interne geheugen moeten staan. Dit levert vaak beperkingen op. De mogelijkheid om applicaties op een SD-kaart op te slaan moet dit verhelpen.

Een veelgehoorde klacht over Android is dat het besturingssysteem de gebruiker niet in staat stelt om de gedownloade applicaties op de SD-kaart van de telefoon op te slaan. Hierdoor moeten alle applicaties op het interne geheugen geïnstalleerd worden. Vroeg of laat zal een gebruiker dan tegen een limiet aan lopen, omdat veel Android-toestellen maar weinig intern geheugen aan boord hebben. Het lijkt er op dat Google nu de mogelijkheid wil bieden om de applicaties alsnog op de SD-kaart op te slaan. Om dit te implementeren zoekt Google naar Android-ontwikkelaars die hieraan bij willen dragen. Het zogenaamde "apps2sd" werd al eerder in de praktijk gebracht door CyanogenMod. De custom ROM voor Android-telefoons stelt de gebruiker wel in staat om de applicaties op de SD-kaart op te slaan. Dit is een van de aspecten die de ROM van Cyanogen zo geliefd maakt.

In de oproep stelt Google dat het een aantal medewerkers mee heeft laten helpen aan een officiële apps2sd-implementatie. De basis voor het systeem is al gelegd, en Google zoekt nu Android-developers die geïnteresseerd zijn om mee te helpen aan de ontwikkeling en het testen van apps2sd. Wie geïnteresseerd is kan zich melden in een topic op het Google Groups-forum. Daar wordt ook meteen duidelijk dat er nog een aantal problemen zijn die opgelost moeten worden voordat het systeem goed werkt. In welke versie van Android dit geïmplementeerd zal worden is niet bekendgemaakt.

Org artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses