AT&T klaagt Verizon aan vanwege reclameVerizon maakte onlangs een reclame genaamd "There's A Map For That", waarbij de provider wees op zijn betere 3G-dekking dan die van concurrent AT&T. Dit werd AT&T iets te gortig, waarna het bedrijf naar de rechter stapte.

Verizon Wireless, een van de leidende Amerikaanse providers, heeft de afgelopen tijd schijnbaar iets met provocerende reclamespotjes. We zagen eerder al de "iDon't" reclame, bedoeld als promotie voor de Motorola Droid. Een andere nogal uitdagende reclame van Verizon was de "There's A Map For That" reclame. Deze liet zien dat Verizon 5x zoveel 3G-dekking zou hebben als AT&T, waar AT&T natuurlijk niet blij mee was. In een poging de commercial van de buis te halen is AT&T naar de rechter gestapt.

De klacht die AT&T had, was dat de reclame zou suggereren dat je buiten de gebieden met 3G-dekking, blauwe stipjes op de kaart in de reclame, geen gebruik zou kunnen maken van je telefoon. Een eerdere aanpassing van de commercial liet echter al duidelijk zien dat dit niet het geval is volgens Verizon. AT&T is echter nog niet tevreden, met als argument dat de minder technische kijkers nog steeds zouden kunnen denken dat de telefoon niet bruikbaar is buiten de blauwe gebieden. De uitspraak van de rechter hierover is nog niet bekend.

Org artikel : All About Phones
Auteur : Dominick Viëtor
0 Responses