HTC kondigt Europese release HD2 aanIn een persbericht heeft HTC laten weten dat de Europese versie van de HD2 op dit moment verscheept wordt. Later deze maand moet het toestel in de winkels liggen.

HTC heeft laten weten dat het de HD2 uitgeleverd heeft aan leveranciers. De langverwachtte high-end smartphone zal daardoor later deze maand al in de winkels liggen. Tegelijkertijd wordt het toestel in Taiwan uitgeleverd, de thuisbasis van HTC. De HD2 is het eerste Windows Mobile-toestel van HTC wat de eigen Sense-interface meekrijgt. Eerder noemde HTC de zelfgemaakte grafische schil voor Microsoft's mobiele besturingssysteem nog TouchFlo. De naam Sense kenden we al van de Android-telefoons van HTC.

Verder is de HD2 in vele opzichten een unieke telefoon. De Windows Mobile 6.5-telefoon heeft een enorm groot 4,3 inch scherm, en is daarmee de grootste telefoon qua scherm die HTC ooit gemaakt heeft. Tevens is het een van de weinige telefoons met een Snapdragon-processor, met een kloksnelheid van 1GHz. Dit moet ervoor zorgen dat alles soepel werkt. De high-endspecificaties zorgen ervoor dat de verwachtingen hooggeschapen zijn.

Na de release in Europa komt het toestel uit in de Verenigde Staten. Daar wordt het toestel uitgebracht door middel van een exclusieve deal met een telecomprovider. De Amerikaanse release zal ergens in 2010 plaatsvinden.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses