Klanten Lycamobile worden afgeslotenKlanten van het telecombedrijf Lycamobile worden vanaf donderdag 4 uur afgesloten. Lycamobile, die capaciteit inkoopt op het T-Mobile netwerk, heeft een betalingsachterstand van miljoenen euro's.

Klanten van het telecombedrijf Lycamobile kunnen vanaf donderdag middag 4 uur niet meer bellen, SMS'en of internetten met hun mobiele telefoon. Alle klanten worden afgesloten omdat Lycamobile niet aan haar betalingsverplichtingen voldoet. Lycamobile heeft bij T-Mobile, waar het bedrijf haar netwerkcapaciteit inkoopt, nog een rekening van tientallen miljoenen euro's open staan, waardoor T-Mobile heeft besloten de dienstverlenging te stoppen. Klanten met een Lycamobile aansluiting kunnen na donderdag middag 4 uur alleen nog gebeld worden en SMS berichten ontvangen.

Lycamobile is een zogenaamde "Mobiele Virtuele Netwerk Operator", kortweg MVNO, en heeft geen eigen mobiel netwerk. Lycamobile koopt tegen groothandelprijzen netwerkcapaciteit in op het T-Mobile netwerk, waardoor Lycamobile specifieke diensten goedkoper kan aanbieden. Klanten van Lycamobile maken gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar doen juridisch zaken met Lycamobile.

In een poging te voorkomen dat Lycamobile klanten afgesloten zouden worden, heeft Lycamobile de telecomwaakhond OPTA ingeschakeld, maar de OPTA oordeelde dat de beslissing van T-Mobile niet in strijd is met haar wettelijke verplichtingen. OPTA heeft Lycamobile dringend verzocht haar klanten via een SMS bericht op de hoogte te stellen dat zij vanaf deze middag 4 uur afgesloten zullen worden.

Lycamobile werkt op prepaid basis. Klanten die nog beltegoed hebben bij Lycamobile worden geadviseerd dit vandaag nog op te maken, gezien de kans bestaat dat klanten het overgebleven beltegoed zullen verliezen. Klanten wordt verder geadviseerd een klacht in te dienen bij de klantenservice van Lycamobile om het eventuele overgebleven beltegoed gecompenseerd te krijgen. Lastig zal dit wel worden gezien de klantenservice van Lycamobile sinds woensdag al uit de lucht lijkt te zijn. T-Mobile heeft van de OPTA opdracht gekregen ervoor te zorgen dat Lycamobile klanten met behoud van nummer over kunnen stappen naar een andere aanbieder.

Hoeveel klanten gedupeerd zullen raken is onbekend. Naar schatting bedient Lycamobile ettelijke duizenden klanten.

Org Artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
0 Responses