Opera Mobile 10 beta voor Symbian S60 vrijgegevenOpera kondigt vandaag een beta aan van Opera Mobile 10 voor Symbian S60 toestellen. Versie 10 belooft 2x sneller te zijn dan zijn voorganger, zit boordevol nieuwe functies en is bovendien gratis.

Opera Mobile is de meer volwassen variant van Opera Mini. Mobile 10 beta is geschikt voor touchscreen telefoons, maar werkt ook prima op telefoons zonder touchscreen. Voorwaarde is wel dat je telefoon onder het Symbian S60 besturingssysteem werkt.

Nieuw in versie 10 is het speeddail overzicht. Iets wat we ook al in Opera Mini 5 beta zagen. In het speeddail overzicht staan al je favorieten alvast als snapshot weergegeven. Het is redelijk vergelijkbaar met Google's Chrome browser of het Top Sites overzicht in Safari. Eenmaal een pagina geopend kun je heel eenvoudig een pagina inzoomen en pannen. Scrollen is kinetisch wat natuurlijk overkomt.

Tabs en wachtwoordbeheer
Versie 10 is verder voorzien van tabs die zijn weergegeven als visuele thumbnails zodat het eenvoudiger is om tussen pagina's te wisselen. Ook aanwezig is een password manager zodat je niet telkens wachtwoorden hoeft in te voeren.

Beta 10 van Opera Mobile is gratis via je telefoon te downloaden op m.opera.com/mobile of via je desktop op opera.com/mobile/next . Hier tref je tevens meer informatie aan over de mogelijkheden.

Org Artikel : Nieuwe Mobiel
0 Responses