T-Mobile past ssh-lek van gejailbreakte iPhones aanT-Mobile heeft snel gereageerd op het feit dat gejailbreakte iPhones enkele dagen geleden gehackt waren door een tiener. Het bedrijf wil het netwerk zo aanpassen, dat dit probleem niet meer voor kan komen.

Als een 17-jarige hobbyist het een en ander kan hacken, dan ben je t-mobile zijnde bijna verplicht om de schade te beperken, ook al gaat het om gejailbreakte iPhones, die t-mobile zelf uiteraard niet als dusdanig verkoopt.

Volgens Tweakers heeft t-mobile beloofd dat er aanpassingen aan het netwerk van T-Mobile gaan komen waardoor deze ssh-lek met poort 22 niet meer misbruikt kan worden. Het probleem momenteel is dat gebruikers deze poort ook legaal moeten kunnen gebruiken voor bepaalde toepassingen, en dat het domweg sluiten van deze poort op het netwerk geen optie is.

‘Normale’ gebruikers met een iPhone hoeven niet te vrezen dat ze gehackt worden. Het gaat uitsluitend om gejailbreakte iPhones met een achtergrondtoepassing als OpenSSH erop, waardoor een kwaadwillende hacker bij je persoonlijke gegevens kan op je iPhone.

Volgens T-Mobile is het een kwestie van enkele weken voordat de maatregelen tegen de hack geïmplementeerd zijn op hun netwerk.

Org artikel : Mobilyz
Auteur : Gazpacho
0 Responses