China Unicom verkoopt vijfduizend iPhones in eerste weekeindeDe Chinese provider China Unicom heeft in het eerste weekeinde dat het bedrijf de iPhone aanbood, in totaal vijfduizend exemplaren van het toestel verkocht. Apple zei eerder te hopen dat de Chinese markt de verkoop van de iPhone zou opstuwen.

China Unicom verkoopt de iPhone sinds afgelopen vrijdag, maar lange rijen voor de winkels en enorme aantallen verkochte exemplaren lijken vooralsnog uit te blijven. In het openingsweekeinde zou de provider vijfduizend iPhones hebben verkocht, schrijft persbureau Reuters. China Unicom heeft inmiddels een miljoen klanten die zich ingeschreven hebben voor het nog beperkte 3g-netwerk van de provider.

De Chinese versie van de iPhone 3GS heeft op last van de regering niet de beschikking over wifi, om ervoor te zorgen dat klanten gebruik gaan maken van mobiel internet via 3g. China Unicom had in augustus aangekondigd de iPhone te gaan verkopen. Apple heeft hoge verwachtingen van de release in China, bleek tijdens de bespreking van de financiële resultaten. Veel iPhones werden al geïmporteerd in China. Bovendien heeft het land de grootste afzetmarkt voor mobieltjes en smartphones ter wereld. Provider China Unicom heeft meer dan 150 miljoen klanten.

Naast het ontbreken van wifi is er nog een obstakel: de prijs van de Chinese iPhone ligt op bijna 5000 yuan. Dat is meer dan de helft van het gemiddelde maandinkomen in China. Daardoor is de iPhone beschikbaar voor een slechts beperkte groep, schrijft de Chinese krant China Daily. Bovendienj is de iPhone in Hongkong een kwart goedkoper, meldt de krant.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnoud Wokke
0 Responses