Sony Ericsson zet UX-interface Xperia X10 op meerdere platformenFabrikant Sony Ericsson gaat de UX-interface, die op de Xperia X10 staat, op meerdere platformen zetten. De interface die over Android ligt zou onder meer ook op Symbian te vinden moeten zijn. Bovendien komt er een sdk van de interface.

De interface UX, een afkorting van User eXperience, bestaat onder meer uit de applicaties Timescape en Mediascape. In Timescape komen informatie en updates over contactpersonen van sociale netwerken samen, terwijl in Mediascape multimediabestanden gegroepeerd worden weergegeven. Timescape en Mediascape staan als eerste op de Xperia X10, een Android-smartphone die Sony Ericsson dinsdag presenteerde.

Die applicaties, die samen voorlopig als UX-interface door het leven gaan, moeten voor meerdere platformen beschikbaar komen, heeft Sony Ericsson laten weten. Zo zou de interface moeten gaan draaien op Symbian. Sony Ericsson maakt zo nu en dan Symbian-smartphones, zoals de onlangs uitgekomen Satio. Het is onbekend of de interface ook voor Windows Mobile en Sony Ericssons eigen naamloze OS voor goedkopere telefoons beschikbaar komt.

De joint-venture heef verder bekendgemaakt een sdk te zullen vrijgeven die het ontwikkelaars mogelijk moet maken om zelf plugins en applicaties voor UX-interface te schrijven.

Het is niet de eerste keer dat Sony Ericsson probeert een eigen interface voor smartphoneplatformen te maken. Eerder kwam de Zweeds-Japanse fabrikant met de panels-interface voor de Xperia X1 en X2. Andere fabrikanten doen hetzelfde. HTC zet Sense op eigen toestellen met Android en Windows Mobile, Samsung zet de TouchWiz-interface op veel toestellen. LG doet dat met zijn S-Class-interface.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnoud Wokke
1 Response
  1. Sri Says:

    Thank you for the information.. I want to share my experiences with you all.. just i get this site http://www.theunlockspot.com/ for unlocking process with my mobile.. Also they provides all brands unlock codes in here @ reliable costs..