Nokia N97 mini nu verkrijgbaar

De Nokia N97 heeft er een klein broertje bij gekregen, de Nokia N97 mini. Met bijna dezelfde functionaliteit, een kleiner formaat en een gunstigere prijs ligt dit toestel vanaf vandaag in de winkels.


De Nokia N97 is onbetwist één van de meest uitgebreide multimedia toestellen van dit moment. Eén nadeel is dat het toestel toch aardig aan de maat is. Zonder al te veel concessies te doen is Nokia erin geslaagd een 'mini' viariant van de Nokia N97 te maken met de toepasselijke naam "Nokia N97 mini". Dit kleine broertje van de Nokia N97 werd begin september tijdens Nokia World aangekondigd en ligt vanaf vandaag in Nederland in de winkels.De Nokia N97 mini kent bijna dezelfde vormgeving als haar grotere broer. Op het oog is slechts één detail duidelijk veranderd, het ontbreken van de navigatietoets op het toetsenbord. Door verder wat kleinere aanpassingen zoals een metalen achtercover, het ontbreken van een lenscover voor de camera heeft Nokia het toestel in alle dimensies een paar millimeter kleiner weten te maken. Hoewel de veranderingen slechts millimeterwerk zijn, is dit toch opvallend goed zichtbaar aan het toestel en komt de Nokia N97 mini inderdaad een stuk compacter over.Door de beschikbare ruimte nog net iets beter te benutten, heeft de kleinere vormgeving van de Nokia N97 zeer weinig invloed gehad op haar functionaliteit. Ten opzichte van de Nokia N97 is de functionaliteit nagenoeg gelijk gebleven. Het enige grote verschil dat vooral de multimedialiefhebber op zal vallen is dat de Nokia N97 mini is voorzien van een intern geheugen van 'slechts' 8 gigabyte. De normale Nokia N97 heeft maarliefst 32 gigabyte aan boord. Hoewel 8 gigabyte zeker niet slecht te noemen is, heeft Nokia het geheugenkaartslot gelukkig niet wegbezuinigd, dus de 8 gigabyte intern geheugen van de Nokia N97 mini kan nog eens uitgebreid worden met geheugenkaarten van 16 gigabyte.Ondanks dat Nokia nauwelijks iets ten nadele aan de Nokia N97 mini heeft moeten veranderen, is het zeer opmerkelijk dat de Nokia N97 mini een stuk gunstiger geprijst is dan haar grotere broer. Wie zit te twijfelen tussen de normale Nokia N97 of de Nokia N97 mini kan wat ons betreft dus gerust voor de kleinere versie gaan.

De Nokia N97 mini is los verkrijgbaar vanaf circa 470 euro en in combinatie met een abonnement gratis of nagenoeg gratis.

Org Artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
1 Response
  1. info Says:

    Het is wel altijd fijner om een kleinere telefoon te hebben.

    Greetz,

    Jay

    www.nokiavodafone.nl