Vind je (gestolen) iPhone terugAls je een dure iphone heb gekocht dan wil je hem natuurlijk ook nog wel een tijdje houden. Mocht je je iphone verliezen of in het ergste geval gestolen, wat dan?

De meesten hebben hun iPhone niet eens standaard beveiligd met een pincode. Hieronder een aantal apps die je op je iPhone kunt installeren om diefstal tegen te gaan of om je iPhone terug te vinden.

-Mobile Me : Een nieuwe functie is Find My iPhone. Als je je iPhone bent kwijtgeraakt, log je in op me.com om op een kaart de positie te bepalen. Is de iPhone dichtbij, dan kun je je iPhone een geluidje laten geven, zodat je je iPhone onder een stapel kranten of kussens op de bank kunt terugvinden. Wat ook kan, is dat je een boodschap op je homescreen laat verschijnen, zodat de eerlijke vinder weet hoe hij/zij contact kan opnemen.

-iHound :
iphoned
"De iHound software beschermt je iPhone en verhoogt je kansen om een verloren of gestolen iPhone terug te vinden. Sommige kennen iHound software reeds van de mogelijkheid om je gestolen USB-stick of mp3-speler terug te vinden. Nu is deze software er ook voor de iPhone. iHound gebruikt GPS en Wi-Fi signalen die ingebouwd zijn in het toestel om de exacte locatie ervan terug te vinden. Deze locatie wordt dan doorgestuurd naar de iHound server waardoor je deze kan bekijken op hun site.

Reeds meer dan 15.000 mensen die deze applicatie in hun bezit hebben.
Deze applicatie biedt toch al een kleine zekerheid tegen diefstal.
Voorwaarde is wel dat de dief minstens 1 keer op Safari heeft moeten surfen zodat de locatie wordt doorgestuurd naar de bevoegde server"


-Top Secret :
iphoned.nl
"Als je de applicatie TopSecret op je telefoon hebt staan, kan je hopen dat de dief deze applicatie aanzet. Dit kan hij doen omdat hij denkt dat de applicatie vol met geheime informatie staat.

Als de dief deze applicatie start, zoekt de telefoon op de achtergrond zijn locatie. Deze locatiegegevens e-mailt de applicatie vervolgens naar een e-mailadres dat je van tevoren hebt ingevoerd. Op deze manier krijg je een e-mail met de locatie van je iPhone erin. Met deze gegevens kan je vervolgens naar de politie stappen om ze verder te helpen met het ‘onderzoek’"


-Navizon Mobfindr :
Deze app stuurt de coordinaten van de iPhone naar een andere telefoon via SMS.

-FindMe : Deze app bepaalt de lokatie via GSM masten en stuurt die dan automatisch door naar een Twitter account. Je zult uiteraard ff een apart twitter account aan moeten maken voor je iPhone om te voorkomen dat niet iedereen continue op de hoogt is van je lokatie.

-My FoundCast : Met deze app maak je een wallpaper met je gegevens waar de evt vinder contact met de website kan opnemen om het toestel terug te geven.

-FoundMe : Met deze app maak je ook een wallpaper met persoonlijke gegevens. Met deze app heb je ook de mogelijkheid om via het internet een Push bericht met een persoonlijke tekst naar je iPhone te sturen.

Uiteraard zijn er nog meer websites en apps die ongeveer dezelde funties hebben.
0 Responses