Samsung verkoopt tien miljoen Star-telefoonsSamsung heeft in een half jaar tijd tien miljoen exemplaren van zijn low-end touchscreentoestel Star weten te verkopen. De telefoon heeft inmiddels opvolging gekregen in de vorm van de Corby-serie van goedkope touchscreenmodellen.

De S5230 Star ging in mei in de verkoop en was het eerste touchscreenmodel van Samsung dat voor een losse verkoopprijs van minder dan 200 euro verkocht werd. LG bewees vanaf eind vorig jaar met zijn model Cookie dat ook consumenten in de prepaidmarkt op touchscreenmodellen zaten te wachten. Van de Cookie werden er meer dan vijf miljoen verkocht, van de Star gingen er zelfs tien miljoen over de toonbank, heeft Samsung bekendgemaakt.

Vooral onder Europeanen blijkt de Star populair: in Europa ging de Star het afgelopen half jaar liefst vijf miljoen keer over de toonbank. Verwacht wordt dat de verkopen van het model nu snel af zullen nemen: de Zuid-Koreaanse fabrikant verkoopt inmiddels de Corby-lijn van jongerentelefoons, die ongeveer dezelfde prijs hebben.

De Star is de zesde telefoon van Samsung waar meer dan tien miljoen exemplaren van zijn verkocht, zo zegt de fabrikant. De T-100, E700, J700, D500 en E250 werden ook allemaal meer dan tien miljoen keer afgerekend.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnoud Wokke
0 Responses