Video toont nieuwe interface SymbianEen demovideo toont hoe de interface van Symbian er over een paar jaar uit kan zien. De interface lijkt nog altijd sterk op die van de huidige generatie toestellen, zoals de Nokia 5800 XpressMusic en N97.

De video, die door Symbian-directeur Lee Williams tijdens een presentatie in San Fransisco is getoond, is een samenvoeging van elementen die al gepland staan om in Symbian te worden ingebouwd, en van enkele ideeën die nog nauwelijks uitgewerkt zijn, schrijft Scott Weiss van de Symbian Foundation in een blogpost.

Enkele elementen, zoals kinetisch scrollen, zitten al in de huidige firmware van de N97. Ideeën die nog niet gepland staan, zijn onder meer het toevoegen van augmented reality om adressen waar afspraken gepland staan, weer te geven. Ook een toolbar aan de onderkant van het scherm behoort tot de ideeën die nog op hun uitwerking wachten.

De Symbian Foundation werkt aan een nieuwe interface voor het besturingssysteem. Symbian^2 zal de eerste versie worden van het open source-systeem, dat is gebaseerd op S60. De nieuwe interface is nodig omdat de Foundation de S60-interface verouderd vindt.

Bekijk de video.

Org Artikel : Tweakers
Auteur : Arnoud Wokke
0 Responses