Nokia en Rihanna lanceren de X6 op 16 november



Nokia heeft een originele manier gevonden om zijn X6-telefoon te lanceren. Een concert van Rihanna op 16 november moet de wereldwijde release van de Nokia X6 inluiden.

De Nokia X6 is een Symbian-smartphone die met de Comes With Music-service geleverd gaat worden. Met Comes With Music kan de consument onbeperkt muziek downloaden voor de telefoon. Gebruikers blijven de beschikking houden over gedownloade muziekfiles, zelfs nadat de licentie afgelopen is. Bij telefoons met de muziekdienst biedt Nokia een abonnementsduur van 12 of 18 maanden.

Om de release van de X6 extra speciaal te maken, wordt het Comes With Music-principe wat uitgebreid. De wereldwijde release, die op 16 november zal plaatsvinden, zal ingeluid worden met een concert van Rihanna. Tijdens het concert zal Rihanna een aantal nummers van haar nieuwe album Rated R zingen. Het concert is live te volgen op de site van Nokia. Vervolgens kunnen kopers van de X6 een exclusieve versie van het album downloaden, met een bonusnummer, een remix en additionele extra content.

Nokia lijkt met de samenwerking met Rihanna de release van de X6 te willen hypen. Het toestel mag er qua specificaties zeker zijn: de Symbian-telefoon heeft een 3,2 inch scherm op een 640×480-resolutie, een 5-megapixelcamera met dual-LED-flash, een 3,5mm koptelefoonaansluiting, maar liefst 32GB intern geheugen. Uiteraard is er de beschikking over Wi-Fi, 3G, GPS en Bluetooth. De prijs moet nog bekendgemaakt worden.

Org Artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses