Sony Ericsson kondigt Xperia X10 aan

Vandaag lanceerde Sony Ericsson haar eerste Android smartphone, de Sony Ericsson Xperia X10. Een zeer intuïtieve interface en eigentijdse functies maken de Xpera X10 een echte must-have in begin 2010.


Er moest maanden en maanden aan te pas komen, maar vandaag kunnen Sony Ericsson fans toch eindelijk helemaal uit hun dak gaan, Sony Ericsson kondigde namelijk vandaag in alle vroegte de Xperia X10 aan, Sony Ericsson's eerste Android toestel dat in de voorbijgaande maanden bekendstond als de Sony Ericsson Rachael. Voordat dit toestel vandaag werd aangekondigd zijn heel wat geruchten voorbij gekomen. Gisteren nog lekte de gebruikersinterface van de Sony Ericsson Xperia X10 uit, maar de eerste verhalen over Sony Ericsson's eerste Android toestel starten al in mei, zo'n half jaar geleden. Vandaag zeggen we vaarwel tegen de geruchten en mogen we eindelijk de Sony Ericsson Xperia X10 officieel verwelkomen, de Android smartphone die je gewoon móet hebben.


Android, maar dan anders

Voor het eerst in haar geschiedenis presenteerde Sony Ericsson vandaag een smartphone die op het open-source Android systeem draait, op versie Donut wel te verstaan. Dat Sony Ericsson toch haar eigen look en feel wilde toevoegen aan het toestel moge blijken uit het UX platform dat ze als laag over het besturingssysteem heeft geplaatst. Deze interface zorgt ervoor dat je Xperia X10 geheel overeenkomt met jouw levensstijl en dat deze de manier van omgaan met je mobiele telefoon harmoniseert met het echte leven.De Sony Ericsson Xperia X10 heeft standaard een tweetal applicaties aan boord die Sony Ericsson speciaal voor haar X10 heeft ontworpen, namelijk Mediscape en Timescape. Beide apps zijn zo gemaakt dat ze het gebruik van de X10, maar vooral van de tijd en je media, optimaal maken. Met Mediascape heb je al je media onder één dak. Deze applicatie zorgt er namelijk voor dat je al je content onderbrengt onder één applicatie, of dit nu gaat over de inhoud van je muziekspeler of je eigen YouTube filmpjes. Met Timescape kan je alle content en gegevens omtrent één contactpersoon in één aanraking beheren.Meest uitgebreide functies ooit
Nog nooit eerder in de geschiedenis van het Android besturingssysteem is een merk op de proppen gekomen met een dergelijke uitgebreide functiewaaier als Sony Ericsson met haar Xperia X10. Wat denk je bijvoorbeeld van WiFi, gecombineerd met UMTS en HSDPA zodat je altijd en overal content kunt downloaden en uploaden met een lekkere snelheid? Of een 8,1 megapixel camera om de leukste momenten in je leven vast te leggen? Dat is natuurlijk nog niet genoeg, maar voor de die-hard smartphone fans heeft Sony Ericsson nog meer in petto.

De Sony Ericsson Xperia X10 heeft standaard een itnern geheugen van 1 gigabyte, wat verder uitbreidbaar is als je nog meer ruimte nodig hebt. Dat dit alles ongelooflijk snel zal gaan draaien mag blijken uit de snelste processor die ooit in mobiele telefoons is gebruikt, namelijk een 1 Ghz Snapdragon processor. Het is heel simpel; je hoeft gewoon nergens meer op te wachten, alles verloopt soepel en vloeiend en de Sony Ericsson Xperia X10 zal alles behalve langzaam zijn.

Vind je dit alles nog niet genoeg en wil je toch meer op het gebied van intuïtie en muziek? Bedenk dan dat je de Sony Ericsson Xperia X10 bedient met je vingertoppen, het toestel heeft namelijk een 262.000 kleuren touchscreen. Aan de andere kant kan je je eigen headset in de Xperia X10 pluggen, het toestel heeft namelijk een 3,5 mm headset aansluiting.

Verkrijgbaarheid
e Sony Ericsson Xperia X10 zal in het eerste kwartaal van 2010 naar de winkels komen in de kleuren Sensuous Black en Luster White. Verkoopprijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Wil jij als eerste rondlopen met de Sony Ericsson Xperia X10?

Org artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Willeke de Haas
0 Responses