Nederlander kaapt gejailbreakte iPhones



Doordat veel gejailbreakte telefoons nog het standaard root-wachtwoord hebben, is het voor hackers mogelijk om gejailbreakte iPhones over te nemen. De Nederlandse hacker PureInfinity92 heeft hiermee al een aantal slachtoffers gemaakt.

Een aantal iPhone-bezitters maakte melding van een hack die op hun telefoon uitgevoerd was. Op het lockscreen van de iPhone was een waarschuwing te zien dat het toestel gekaapt was, met de melding dat de hacker toegang had tot alle files die op de iPhone staan. Initieel wilde de hacker de gedupeerden 5 euro laten betalen waarna men de instructies zou krijgen om de hack te verwijderen en om het toestel beter te beveiligen. Even later zag hij er toch van af en publiceerde hij de methode om de ingreep ongedaan te maken.

De 17-jarige Nederlandse verantwoordelijke voor de hack kreeg toegang to de iPhones via SSH op gejailbreakte iPhones. Doordat het standaardwachtwoord op elke gejailbreakte iPhone "alpine" is, kon de Nederlander een groot aantal slachtoffers maken. Naar eigen zeggen zijn enkele tientallen iPhone-bezitters de dupe geworden van zijn actie. De hacker die schuilgaat onder de nickname PureInfinity92 wilde volgens hemzelf slechts een waarschuwing afgeven aan mensen om hun iPhone beter te laten beschermen tegen kwaadwillenden. Op zijn site meldt hij hoe het standaardwachtwoord veranderd kan worden zodat het hackers een stuk moeilijker gemaakt wordt om de iPhone binnen te dringen.

Org artikel : All About Phones
Auteur : Bauke Schievink
0 Responses