T-Mobile blackout in de gehele VSHet T-Mobile netwerk in de Verenigde Staten lag afgelopen nacht (Nederlandse tijd) in de gehele Verenigde Staten plat. De storing is ondertussen opgelost maar was 'coast to coast' merkbaar.

Afgelopen nacht heeft wellicht de grootste storing ter wereld tot op heden plaats gevonden. Het T-Mobile netwerk in de Verenigde Staten werd getroffen door een storing, waardoor over het gehele grondoppervlak van de Verenigde Staten mensen problemen ondervonden in het krijgen van verbinding.

Gezien de Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdzones, hadden vooral klanten in het westen van de VS veel last van de storing. In San Francisco en Los Angeles was het omstreeks 7 uur 's avonds toen de storing begon, terwijl het aan de oostkust in ondermeer New York en Washington en Miami op dat moment al tegen middernacht liep.

Door de storing konden volgens officiele tongen circa 5 procent van de T-Mobile klanten in de Verenigde Staten niet bellen, internetten of op een andere manier verbinding krijgen via hun mobiele telefoon. T-Mobile heeft in de Verenigde Staten circa 35 miljoen klanten.

Ondertussen is de storing opgelost en zouden alle Amerikaanse T-Mobile klanten weer verbinding moeten kunnen krijgen.

Org artikel : GSM Helpdesk
Auteur : Tim Wijkman
0 Responses